Google tarafından dün paylaşılan bir bloga göre Tango ile müzelerde bulunan nesneler adına bilgi alabileceğiz.
Bir müzeye gittiniz ve ilginizi çeken bir şeyle karşılaştınız. Karşılaştığınız tablo, fosil, nesne, makine ya da herhangi bir şey hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsunuz. Fakat bazı nesneler, korunmaları için çıplak gözlerden gizleniyor. Daha ayrıntılı bir deneyim sağlamak isteyen Google, Tango servisinin müzelerde kullanılabileceğini duyurarak, bu soruna kökten bir çözüm buldu.

Google Tango ile içerikler daha gerçekçi
Arttırılmış gerçeklik kameraların ve Tango servisinin ortak çalışmasıyla, müze anlayışı tamamen değişiyor. Mumyaların içini görebilir, silindir mühürlerin nasıl motif işlediğini görebilir ya da rölyefleri renklendirebilirsiniz.
Detroit Güzel Sanatlar Enstitüsü (DIA) ile Google’ın ortaklığı sonucunda ortaya çıkan Lumin turuna katılmak için, DIA müzesindeki ön büroya uğrayıp Tango destekli Lenovo Phab 2 Pro telefonunu istemeniz gerekiyor. Test aşamaları bittikten ve arttırılmış gerçeklik kameralarının popülerleşmesinden sonra gelecekte herkes, kendi telefonunu kullanarak bu servisten yararlanabilir.
Şu an geliştirilme aşamasında olan bu platform hemen hepinizi heyecanlandırmasın. Sadece 2 cihaz bu uygulamayı destekliyor. IOS platformunda henüz yok. Yakın gelecekte müzeler tarafından içerikleri desteklendikçe ziyaretler daha anlamlı hale gelecektir.
Cep telefonlarımızı, google gözlük vb. araçlar ve arttırılmış gerçeklik uygulamaları ile ev dekorasyonundan alışverişe, eğitimden seyahat ve müze gezilerine kadar pek çok alanda kullanacağımızı öngörüyorum. Şu an bize uzak gibi görünen bu teknoloji yakın gelecekte hayatımızın bir parçası olacak.

İlk başta kullanılacak yerler
Mumyalar – Antik Mısır: Mumyalanmış insanların vücutları, bozunuma uğramaması için sargısından çıkartılmaz. Fakat bu mumyaların içini merak edenler bu servisi kullanarak, mumyanın x-ray görüntüsüne erişebilir.

İştar Kapısı – Antik Babil: 14m (46 ft) yüksekliğindeki İştar Kapısının ölçeklenmiş halini, Tango’nun hareket izleme teknolojisi ile deneyimlemek bir başka tat olacağa benziyor.

Kireçtaşı Rölyefleri – Mezopotamya: Rölyefleri renksiz görmek sizi biraz sıkmış olabilir. Ama bu servis sayesinde rölyeflerin, ilk yapıldığı zamanlardaki gibi nasıl renkli göründüğüne şahit olabilirsiniz.

Silindir Mühürler – Mezopotamya: Mezopotamya’da kullanılan silindir mühürlerin, kullanıldıktan sonra oluşan motiflerin nasıl göründüğünü merak ediyorsanız bu özelliği de seveceğinizden eminiz. Normal silindir mühür kullanır gibi, ekranınızdaki mührü tutup sürüklemeniz yeterli

Google, Project Tango desteğini 2018 yılında sonlandırdı

Menü